Naisjärjestöjen keskusliitto Twitterissä Naisjärjestöjen keskusliitto Facebookissa
 

Osaavat JA VAIKUTTAVAT NAISET vaalivat ja RAKENTAVAT YHTEISTYÖSSÄ TASA-ARVOISta ja kestävää YHTEISKUNtaa

 
 
 
 

100 tasa-arvotekoa tunnetaan jo monessa maassa!

Suomen Kroatian suurlähetystö järjesti tiistaina 13.6.2017 yhdessä Kroatian hallituksen tasa-arvoyksikön ja Kroatian parlamentin tasa-arvovaliokunnan kanssa 100 Acts for Gender Equality in Croatia -kampanjan lanseerauksen. Hankkeen tarkoituksena on tuottaa myös Kroatiassa sata tasa-arvotekoa. Lanseeraustilaisuudessa puhuivat Kroatian hallituksen tasa-arvoyksikön johtaja Helena Štimac Radin, PR-yritys IMC Agencijan johtaja Ankica Mamić, PwC:n maajohtaja John Gašparac, Kroatian parlamentin tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Ivan Vilibor Sinčić ja Suomen suurlähettiläs Timo Rajakangas. Lanseeraus ajoitettiin aikaan, jolloin 100 tasa-arvotekoa -hankkeen toisen vetäjätahon, tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE), delegaatio oli vierailulla Kroatiassa. Lanseeraustilaisuuden puhujiin kuuluikin myös TANEn varapuheenjohtaja Kirsi Marttinen. Kroatian 100 tasa-arvotekoa -hankkeen suojelijana toimii maan presidentti Kolinda Grabar-Kitarović.

Olemme todella iloisia ja ylpeitä hankkeen kansainvälisestä etenemisestä, mistä suuri kiitos kuuluu aktiivisimmalle tasa-arvotekojen tekijällemme ulkoministeriölle. Ulkoministeriö on valjastanut koko edustusto-verkostonsa tasa-arvotekojen tekoon. Yangonin-yhteystoimisto edistää naisten osallistumista Myanmarin rauhanprosessiin vaikuttamalla yhteisen rauhanrahaston sukupuolitietoiseen budjetointiin. Tallinnan-suurlähetystö tukee Riigikogun naisverkoston perustamista. Liman-suurlähetystö järjestää sukupuolittunutta väkivaltaa käsittelevän miniseminaarin.

Toukokuussa 100 tasa-arvotekoa -hanke oli esillä pohjoismaisesti. Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjesti osana virallista Suomi100-ohjelmaa nelipäiväisen Det nya Norden – Uusi Pohjola -verkostoitumisohjelman ihmisille, jotka työskentelevät yhdenvertaisuuden (inkludering) edistämiseksi. Ohjelman osallistujat tulivat kaikista viidestä Pohjoismaasta ja ääneen pääsivät erilaiset hankkeet yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon lisäämiseksi. Ohjelman tavoitteena oli paitsi kontaktien solmiminen ja hyvien käytänteiden jakaminen myös yhteispohjoismaisen agendan luominen entistä osallistavamman Pohjolan luomiseksi. On selvää, että sukupuolten tasa-arvon tavoitteellisen kehittämisen on oltava yksi osa tätä työtä.

100 tasa-arvotekoa -hankkeen pääpaino on kuitenkin Suomessa, missä olemme kevään aikana järjestäneet useita onnistuneita tilaisuuksia. Heinäkuussa hanke on mukana SuomiAreenassa: humoristinen ”Oho, Suomi ei olekaan tasa-arvoinen” -torivarttimme on torstaina 13.7. klo 12.45 Porin torilla MTV-lavalla ja varsinainen keskustelutilaisuutemme perjantaina 14.7. klo 10 Porin kaupungintalon pihalla. Keskustelutilaisuudessa ovat mukana mm. kunniatoimikuntamme puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen sekä puheenjohtajamme Eva Biaudet. Kerro, jos olet myös tulossa SuomiAreenaan, niin tavataan! Viestimme myös mielellämme muista tasa-arvoaiheisista tilaisuuksista Areenassa. Torstaina ja perjantaina Porin kansalaistorilla on lisäksi Tasa-arvoteltta, jossa esittäytyvät TANEn ja 100 tasa-arvotekoa -hankkeen lisäksi THL:n tasa-arvotiedon keskus sekä STM:n tasa-arvoyksikkö. Pääset tilaisuuden Facebook-tapahtumaan tästä

Laita jo kalenteriin myös päätöstilaisuutemme päivämäärä perjantai 10.11.2017 klo 14 (tarkka aika vahvistuu myöhemmin). 100 tasa-arvotekoa -päätöstilaisuus järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston kanssa yliopiston juhlasalissa.

Minulle saa mielellään laittaa tiedotteita ja kuulumisia tasa-arvoteoista. Myös uudet teot ehtivät vielä hyvin mukaan – haasta siis työpaikkasi tai muu yhteisösi osaksi näkyvää tasa-arvohanketta!

Ihanaa kesää ja näkemisiin viimeistään syksyllä!

100 tasa-arvotekoa -hanke Ylen Ajantasassa

Liisa Ketolainen

Projektipäällikkö
100 tasa-arvotekoa

puh. 044 237 8069 / liisa.ketolainen (at) naisjarjestot.fi

Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirje 4/2017

 

 
 
  • We All
  • Wihuri-logo
  • OKMlogo
  • Naisten ääni
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy