Naisjärjestöjen keskusliitto Twitterissä Naisjärjestöjen keskusliitto Facebookissa
 

Osaavat JA VAIKUTTAVAT NAISET vaalivat ja RAKENTAVAT YHTEISTYÖSSÄ TASA-ARVOISta ja kestävää YHTEISKUNtaa

 
 
 
 

Ketkä nappaavat viimeiset 30 paikkaa?

Sadasta tasa-arvoteosta on nyt 70 kasassa ja joitakin vielä työn alla. Nyt on loistava aika tulla vielä mukaan, sillä syksyllä juhlitaan jo hankkeen päätöstilaisuutta!

100 tasa-arvotekoa -hankkeen aikana olemme keränneet paitsi upean kumppaniverkoston ja vaikuttavan kunniatoimikunnan myös monipuolisen tasa-arvotekojen tekijäjoukon. Mukana on kuntia, järjestöjä, yliopistoja, yrityksiä, ministeriöitä ja muita toimijoita. Tästä verkostosta haluamme pitää kiinni myös juhlavuoden päättymisen jälkeen. Tämä työn jatko tulee olemaan esillä myös seuraavassa tilaisuudessamme, 100 tasa-arvotekoa -kevätkatsauksessa keskiviikkona 31.5. klo 8.30-11 ulkoministeriön Meripajassa. Kevätkatsauksessa kuulet myös inspiroivia esimerkkejä tehdyistä tasa-arvoteoista ja tapaat verkostomme jäseniä. Ulkoministeriön laajaa tasa-arvotyötä esittelee ulkoministeri Timo Soini. Ennakkoilmoittautuminen on välttämätön, ilmoittaudu mukaan nyt! Lisätietoja täältä.

Hankkeen onnistuneisuutta jo tässä vaiheessa kuvaa Hufvudstadsbladetin kaksi artikkelia, joissa toisessa esiteltiin tasa-arvotekoja ja toisessa kyseltiin sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoteon perään (LINKIT). On hienoa, jos voidaan ajatella että tässä vaiheessa täytyy selittää sitä, jos EI ole hankkeessa mukana.

100 tasa-arvotekoa -hankkeen Uudenmaan alueen alahankkeessa oltiin suoraan yhteydessä kaikkiin Uudenmaan alueen kuntiin ja haastettiin ne paitsi tekemään tasa-arvotekoja myös erityisesti sitoutumaan Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaan. Kunnille koottu tasa-arvotietopaketti löytyy täältä. Viime perjantaina 12.5.2017 Pasilan virastokeskuksessa järjestettiin hankkeen huipentanut kilpailukyky-seminaari yhdessä Uudenmaan liiton ja työ- ja elinkeinoministeriön alaisen Työelämä2020-verkoston kanssa. Lämmin kiitos kaikille tilaisuuden alustajille ja osallistujille! 

Tasa-arvoteot olivat esillä myös Naisjärjestöjen sote-klinikassa Eurooppasalissa keskiviikkona 3.5.2017. Ennen seminaarin alkua tilaisuuteen osallistujilla oli mahdollisuus tutustua sote-aiheisten tasa-arvotekojen mininäyttelyyn. Tasa-arvotekoja on jo niin monta, että niitä voi todellakin lajitella jo teemankin mukaan: sote-aiheiset teot, työelämä-teot, tasa-arvotietoa tuottavat teot, naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiset teot, koulutuksen segregaatiota haastavat teot, urheiluun liittyvät teot, maahanmuuttajanaisille suunnatut teot… Katso sote-klinikan kuvat täältä, voit nähdä tuttuja! 

Uusimmat tasa-arvoteot sekä muita uutisia löytyy tuttuun tapaan osoitteessa www.tasaarvo100.fi Projektipäällikkö Liisa Ketolaiseen voi myös milloin tahansa olla yhteydessä hankkeeseen liittyvissä ideoissa ja kysymyksissä, etunimi.sukunimi@naisjarjestot.fi, puh. 044 237 8069. Tuo yhteisösi mukaan tekemään tasa-arvotekoja ja osaksi vaikuttavaa verkostoa! Vielä ehtii hyvin!

100 tasa-arvotekoa on mukana myös kesän SuomiAreenassa! Humoristinen ”Oho, Suomi ei olekaan tasa-arvoinen” -torivarttimme on torstaina 13.7. Porin torilla Areenan päälavalla ja varsinainen keskustelutilaisuutemme perjantaina 14.7. Porin kaupungintalon pihalla. Keskustelutilaisuudessa ovat mukana mm. kunniatoimikuntamme puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen sekä puheenjohtajamme Eva Biaudet! Lisätietoja SuomiAreenan tilaisuuksista on tulossa pian.

Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirje 3/2017

Kuvat: Paula Ojansuu/Studio Kraft

 
 
  • We All
  • Wihuri-logo
  • OKMlogo
  • Naisten ääni
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy