Hyppää sisältöön

16.12.2016 100 tasa-arvotekoa -hankkeen starttitilaisuus

Presidentti Tarja Halonen,

ministeri Elisabeth Rehn, kunniajäsenemme,

Hyvät ystävät, hyvät suffragetit,

Olette lämpimästi tervetulleita tänne Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa järjestämään 100 tasa-arvotekoa -hankeen starttitilaisuuteen.

100 tasa-arvotekoa –hankkeen puolesta tehty työ on ollut jo tässä vaiheessa hyvin palkitsevaa meille naisjärjestöille. Olen Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana hyvin iloinen siitä, kuinka innokkaasti erilaiset tahot ovat lähteneet mukaan. Uskon, että se kertoo siitä, että sukupuolten tasa-arvon edistäminen koetaan Suomessa sekä tarpeellisena että tärkeänä. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia teitä 38 kumppanitahoa ja lukuisia tasa-arvotekojen tekijöitä. On mahtavaa, että olette mukana!

100 tasa-arvotekoa -hanke on antanut meille välineen toimia naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. Emme voi odottaa, että joku muu hoitaa asiat. Meidän on itse tehtävä ja oltava aktiivisia. Olemme naisten aseman edistämisen asiantuntijoita, osaajia, vaikuttajia. Tätä työtä Naisjärjestöjen Keskusliitto on tehnyt jo 105 vuotta yhdessä 59 jäsenjärjestömme ja näihin järjestöihin kuuluvien 400 000 naisen kanssa.

On tärkeää, että niin moni naisjärjestö ja muu yhteiskunnallinen taho on mukana! Toivomme, että työ toimii eri alojen toimijoiden innoittajana pitkäaikaisen tasa-arvotyön puolesta myös tulevaisuudessa. Yhteisten tapahtumiemme tunnelma on ollut aito ja innostunut. Tämä lupaa äärimmäisen hyvää sille, että sukupuolten tasa-arvo edistyy ja naisten oikeudet toteutuvat nykyistä paremmin.

Kiitos korkea-arvoiselle kunniatoimikunnallemme siitä, että olette sitoutuneet viemään tasa-arvoa osaltanne eteenpäin. Kiitos presidentti Tarja Halonen esimerkillisestä kunniatoimikunnan puheenjohtajuudesta ja kaikesta tuesta meille naisjärjestöille. Lämmin kiitos Helsingin kaupungille ja erityisesti apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljaselle kumppanuudesta hankkeessamme ja tämän tilaisuuden upeista puitteista ja vastaanotosta. Kiitos tasa-arvoasiain neuvottelukunta tiiviistä yhteistyöstä, kiitos aina aktiivinen Leila Melart hyvästä ideasta tasa-arvotekojen tekemiseen.

Hyvät toimijat, tehdään kaikki yhdessä ensi vuodesta käännekohta. Suomi100 on myös naisten!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.