Hyppää sisältöön

Kommunalvalet 2021

10 JÄMSTÄLLDHETSGÄRNINGAR I KOMMUNERNA

Kvinnoorganisationernas Centralförbund och president Tarja Halonen utmanar kommunalvalskandidaterna och de kommunala beslutsfattarna att göra jämställdhetsgärningar i sina kommuner samt väljarna att ge sin röst åt kandidater som lyfter fram jämställdhetsfrågan. Jämställdheten påverkas av vilka beslut som fattas i kommunerna och av vem.

Kommunalvalskandidat – kom med i kampanjen!

Kvinnoorganisationernas Centralförbunds kampanj 10 jämställdhetsgärningar i kommunerna utmanar dig som kandiderar i kommunalvalet att främja jämställdhet och en god och trygg vardag i kommunerna – rent konkret. Förbind dig till en eller flera av våra tio jämställdhetsgärningar och för jämställdheten framåt i din egen valkampanj inför kommunalvalet.

Vi erbjuder material och synlighet inför valet i våra kommunikationskanaler. Se anvisningarna om hur du kan delta nedan.

I kommunalvalet säkerställer vi att vi tillsammans slår vakt om och bygger upp ett jämställt och hållbart samhälle. Det är kommunens skyldighet att främja jämställdhet och förhindra könsdiskriminering.

Vad vore Finland utan kvinnor? Vad vore kommunerna utan kvinnor? Kommunvalskampanjen 10 jämställdhetsgärningar i kommunerna är en del av temaåret för Kvinnoorganisationernas Centralförbunds 110-årsjubileum #SuomiIlmanNaisia.

Gå direkt till materialet.

Click or drag a file to this area to upload.

Material för kommunalvalskampanjen:

10 jämställdhetsgärningar i kommunerna!
Arbetsförhållandena inom social- och hälsovården förbättras!

Upp.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.