Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliitto 110 vuotta

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Juhlavuonna näytämme, miksi naisjärjestöjen työ on korvaamatonta ja teemme naisten työstä näkyvää. Juhlimme pyöreitä yhdessä 71 jäsenjärjestömme kanssa.

Juhlavuoden kunniaksi toteutamme Suomi ilman naisia -hankkeen, jonka teemana on naisten ja naisjärjestöjen tekemä työ. Hankkeeseen osallistetaan jäsenjärjestöjemme lisäksi laajasti sidosryhmiä. Juhlavuoteen mahtuu erilaisia teemaseminaareja- ja webinaareja, somekampanjoita ja uusien vaikuttajien sitouttamista.

Juhlavuonna nostetaan esille naisjärjestöjen tekemää tärkeää työtä, mutta myös naisten asemaan ja tasa-arvoon liittyviä sitkeitä ja ajankohtaisia tasa-arvo-ongelmia. Naisjärjestöt ovat Suomessa sitkeästi parantaneet naisen asemaa, ja tietä on raivattu holhouksen alaisuudesta pääministerin pestiin saakka.

Naisjärjestöt ovat paljon muutakin kuin tavoitteiden edistämistä ideasta valmiiksi laiksi. Ne ovat paikkoja tavallisten ihmisten kokoontumiselle ja perustuksia ihmisten väliselle jatkuvalle kanssakäymiselle. Ne tukevat kuntien työtä ja vahvistavat ihmisten sosiaalisia suhteita. Naisjärjestöt antavat lisäksi mahdollisuuden verkostoitua naiserityisissä kysymyksissä ja turvallisen tilan kasvaa ideanhautujasta päätöksentekijäksi.

Hankkeen suunnittelua ja toteutusta johtaa 110-vuotisjuhlatoimikunta: Riikka Vacker, puheenjohtaja, jäsenet: Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, pääsihteeri Terhi Heinilä sekä Keskusliiton varapuheenjohtaja Larisa Arminen ja viestintätoimikunnan puheenjohtaja Satu Keiski-Toni.

Juhlavuosi on hyvä hetki antaa tunnustusta onnistuneelle työlle, juhlia yhteistyötä ja vahvistaa rivejä tulevaisuuden haasteita varten.

Naisjärjestöjen Keskusliiton päämääränä on edelleen sukupuolten tasa-arvoinen asema suomalaisessa yhteiskunnassa ja koko maailmassa.

Sosiaalisen median #SuomiIlmanNaisia-kampanjassa tuomme esiin erityisesti naisjärjestöjen tekemää tärkeää työtä. Naisjärjestöjen työntekijät ja vapaaehtoiset julkaisevat 1.3.2021 kuvia arjestaan ja kertovat, mikä innostaa heitä olemaan mukana järjestötoiminnassa. Tervetuloa mukaan osallistumaan kampanjaan! Ohjeet ja materiaalit löytyvät alta. Muistakaa aina lisätä julkaisuihin #SuomiIlmanNaisia. Lisätietoja saa projektikoordinaattori Karoliina Paakkiselta, [email protected], 050 475 4256.

#SuomiIlmanNaisia-kehykset

Ohjeet kehysten lisäämiseen:


#SuomiIlmanNaisia-kehykset Twitteriin:


#SuomiIlmanNaisia-kehykset Facebookiin ja Instagramiin:


#SuomiIlmanNaisia-tunnus Facebookin profiilikuvaan:


#SuomiIlmanNaisia-tunnus Facebookin cover-kuvaan:


#SuomiIlmanNaisia-esitekortit Twitteriin:


#SuomiIlmanNaisia-esitekortit Facebookiin ja Instagramiin:

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.