Hyppää sisältöön

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke on päättynyt.

Hanke edisti naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon toteutumista suomalaisessa yhteiskunnassa yhdessä erilaisten organisaatioiden kanssa. Tavoitteena oli, että tasa-arvo yhdistetään tekemiseen ja konkreettisiin toimiin pelkän arvopuheen sijaan. Hankkeessa on toteutettu yhteistyössä eri kumppanien kanssa aloitteita, kampanjoita ja tilaisuuksia, joilla on edistetty ja nostettu esiin tasa-arvotyötä. Lisäksi toimijoita on kannustettu tasa-arvotekoihin.

Hankkeen vastuutahoina olivat Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta. Työtä seurasi korkeatasoinen foorumi, jonka jäsenet omalla sitoutumisellaan ja asiantuntemuksellaan edistivät hanketta ja siten sukupuolten tasa-arvoa Suomessa.

Hanke sai rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisäksi sitä tukivat eri yhteistyökumppanit.

Vuosien 2020–2022 aikana hanke keskittyi erityisesti kolmeen keskeiseen sukupuolten tasa-arvoon liittyvään teemaan: mediaan, teknologiaan ja johtajuuteen. Lisätietoja päättyneestä hankkeesta löydät täältä.

Alta voit lukea Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsenten haastatteluita. Keskustelimme tasa-arvosta mm. presidentti Tarja Halosen, näyttelijäntaiteen professori Elina Knihtilän ja piispa Kaisamari Hintikan kanssa.


Jaa somessa: