Hyppää sisältöön

VPJ Tuula Pohjolan tervehdys Soroptimist Helsingin 70-vuotisjuhlaan

Lämpimät onnittelut 70-vuotiaalle Soroptimist International Helsingille ja paljon terveisiä Naisjärjestöjen Keskusliitolta! Kiristynyt turvallisuustilanne vaikuttaa meihin kaikkiin. Siksi kaikkien on oltava mukana rakentamassa turvallisuutta ja yhteistyötä. Tiedämme, miten sota ja kriisit heikentävät ihmisoikeuksia, naisten asemaa ja demokratiaa. Olemme nähneet Suomeenkin saapuneiden ukrainalaisten hädän.

Siksi haluan muistuttaa, että naiset ja vapaaehtoisuuteen pohjautuva yhteistyö on osa ratkaisua. Rauha on kestävämpää, kun naiset osallistuvat rauhanneuvotteluihin. Naisilla on valtavat verkostot ja asiantuntijuus kriisien ja sotien ratkaisussa, mutta he uhkaavat jäädä uhrin rooliin.

Naisjärjestöjen Keskusliitto on nostanut feministiseen ulkopolitiikkaan sitoutumisen merkitystä osana kansallista ja kansainvälistä varautumista ja rauhanvahvistamista. Suunnitelmallinen tasa-arvoisen ulkopolitiikan edistäminen on yksi keino edistää naisten mahdollisuuksia tilanteessa, jossa kriisi toisensa perään uhkaa naisten oikeuksia – jopa oikeutta elämään.

Sen lisäksi on välttämätöntä vahvistaa naisten ääntä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, kansainvälisessä yhteistyössä ja kansallisessa keskustelussa. Meidän tulee tukea naisia vapaaehtoisina ja päättäjinä ja lujittaa suhteita kansainvälisiin vaikuttajasisariin. Tehdään työmme niin näkyväksi, että naisten rooli rauhanrakentajina ja kriisien ratkaisijoina nähdään itsestään selvänä.

Haluan kiittää siitä suurisydämisestä sitoutumisesta ja aktiivisuudesta, jolla Soroptimistit ovat edistäneet rauhaa ja naisten oikeuksia niin Suomessa kuin maailmalla. Suuri kiitos lämpimästä yhteistyöstä ja tuesta Naisjärjestöjen Keskusliiton puolesta.

Lämpimät onnittelut Helsingin 70-vuotiaalle Soroptimistiyhdistykselle järjestöltämme ja myös onnitteluterveiset puheenjohtaja Saara-Sofia Siréniltä ja pääsihteeri Terhi Heinilältä! Yhdessä 72 jäsenjärjestön ja niiden 400 000 jäsenen kanssa meissä on voimaa ja vaikuttavuutta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.