Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliitto Tasa-arvopäivillä

Ilmoittautuminen Tasa-arvopäiville on käynnissä!

Osallistumme päiville ja järjestämämme yhteistyössä Seta ry:n kanssa työryhmän to 6.10. iltapäivällä. Työryhmän aiheena on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimijoiden yhtenäinen kenttä anti-gender-liikehdintää vastaan. Tilaisuus järjestetään paikan päällä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella 6.10. klo 13.30–15.30. Työryhmän osallistujamäärä on täynnä.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kanssamme pureutumaan maailmalla ja Suomessa voimistuneeseen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastaiseen, moniulotteiseen liikehdintään, joka on uhka ihmisoikeuksille, sekä keskustelemaan siitä, miten ilmiötä voi torjua.

Negatiivisen ihmisoikeuskehityksen lisäksi niin kutsuttu anti-gender-liikehdintä kuormittaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteemojen parissa työskentelevien ihmisten jaksamista. Liikehdinnässä pyritään luomaan vastakkainasetteluja ihmisoikeustoimijoiden välille. Onkin nähtävissä, että transeksklusiivinen tasa-arvotoiminta, jota myös Suomessa on, alkaa hajottaa tasa-arvotoimijoiden kenttää sisältäpäin. 

Työryhmässä kuullaan lyhyt alustus anti-gender-liikehdinnästä, minkä jälkeen jaetaan kokemuksia ja saadaan työvälineitä ruohonjuuritasolta.

75 ensimmäistä mahtuu mukaan työpajaamme. Valtakunnalliset Tasa-arvopäivät järjestetään nyt kahdeksatta kertaa ja tänä vuonna teemana on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tekijät. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden parissa työskenteleville ja näistä aiheista kiinnostuneille. Lisätietoja saat THL:n sivulta. #TasaArvoPäivät

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.