Hyppää sisältöön

Uskonto, sukupuoli ja väkivalta

Kuvassa Uskonto, sukupuoli ja väkivalta -tilaisuuden ohjelma. Aloituspuheenvuorot: Dr. Musimbi Kanyoro, YTT, sosiaalityön dosentti ja pappi Johanna Hurtig, ja kriisikeskus Monikan johtaja Natalie Gerbert, Monika-Naiset liitto. Panelisteina arkkipiispa Tapio Luoma, NJKL:n puheenjohtaja Eva Biaudet, ja sisäministeriön strategiapäällikkö Ari Evwaraye. Keskustelua moderoi TT Ilse Paakkinen, Suomen Lähetysseura.

Tervetuloa Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasian neuvottelukunnan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen, kirkkohallituksen ja Suomen lähetysseuran Uskonto, sukupuoli ja väkivalta -keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 19.5.2021 klo 15-16.

Tilaisuudessa tarkastellaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Millaista naisiin kohdistuvaa väkivaltaa uskonnollisissa yhteisöissä ilmenee ja mikä sen mahdollistaa? Pohdimme syitä ja seurauksia, asenteita ja käytänteitä, vastuuta ja sen väistämistä. Millaiset uskonnolliset rakenteet ja käytännöt piilottavat väkivaltaa tai vaikeuttavat siihen puuttumista? Miten toisaalta uskonnolliset johtajat ja toisaalta kaikki seurakuntalaiset voivat edistää tasa-arvoisempaa kulttuuria?

Ilmoittaudu mukaan täältä!

#tasaarvoteot

Ohjelma

Aloituspuheenvuorot:

  • Dr. Musimbi Kanyoro
  • YTT, sosiaalityön dosentti ja pastori Johanna Hurtig
  • kriisikeskus Monikan johtaja Natalie Gerbert, Monika-Naiset liitto

Paneelikeskustelu

  • arkkipiispa Tapio Luoma
  • Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet
  • sisäministeriön strategiapäällikkö Ari Evwaraye

Keskustelua moderoi TT Ilse Paakkinen, Suomen Lähetysseura.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.