Hyppää sisältöön

Hallituksen tavoite ”Suomi tasa-arvon kärkimaaksi” ei onnistu ilman naisjärjestöjen työtä

Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää välttämättömänä, että naisjärjestöjen valtionapuun tehdään vuonna 2020 pysyvä tasokorotus. Hallituksen tavoitteena on nostaa Suomi tasa-arvon kärkimaaksi. Tämä tavoite ei onnistu ilman naisjärjestöjen moninaista tasa-arvotyötä. Hallitusohjelmaan ja hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan kirjattuja uudistuksia on toteutettava nopeasti, jotta Suomi saavuttaa asettamansa tavoitteet ja sukupuolten tasa-arvo etenee. 

”Tarve rahoitukselle on todella suuri. Naisjärjestöjen työ on erityisen tärkeää juuri nyt, kun hallitusohjelmassa on laajasti sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien teemoja ja keskeisiä uudistuksia sekä hallituksen tasa-arvo-ohjelma vuosille 2020-2023 on julkaistu”, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet muistuttaa. ”Tasa-arvoa ei saavuteta ilman naisjärjestöjen merkittävää asiantuntemusta ja työpanosta. Naisjärjestöt ovat Suomessa sitkeästi parantaneet naisen asemaa yli sadan vuoden ajan”, Biaudet jatkaa.

Naisjärjestöjen Keskusliiton ja sen jäsenjärjestöjen työ tukee hallituksen ja ministeriöiden tasa-arvotavoitteiden saavuttamista. Naisjärjestöjen Keskusliitto vaikuttaa päättäjiin, lainsäädäntöön ja tasa-arvosta käytävään keskusteluun. Keskusliitto antaa panoksensa nopeallakin aikataululla lainsäädäntöuudistuksiin ja nostaa aktiivisesti esiin jäsenjärjestöjensä viestejä. Kattojärjestönä liitto edustaa laaja-alaisesti sukupuolen tasa-arvon puolesta toimivia kansalaisjärjestöjä. Naisjärjestöt ovat tasa-arvon arvostettuja toimijoita ja asiantuntijoita.

Naisjärjestöjen Keskusliitto esittää, että syksyn budjettiriihessä päätetään naisjärjestöjen vakaasta rahoituksesta. Naisjärjestöjen valtionavustus on ollut hyvin matala verrattuna muihin kansalaistoiminnan kansallisiin kattojärjestöihin. Vertailukohtina resursseissa ja palkkatasossa voidaan pitää muita kansalaistoiminnan kattojärjestöjä mm. sosiaalialalla, nuorisotyössä ja urheilussa. Valtionavustus perustuu lakiin eräiden naisjärjestöjen valtionavusta (663/2007).

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.