Hyppää sisältöön

Hallituksen tulee puuttua ongelmiin, jotka estävät sukupuolten tasa-arvon toteutumisen Suomessa!

Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen suurin ihmisoikeusloukkaus. Lähes puolet (47 %) suomalaisnaisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 vuotta täytettyään, ja lähes kolmannes on altistunut puolisonsa tai entisen puolisonsa väkivallalle. Hallitusohjelmaan kuuluu naisiin kohdistuvan väkivallan kansallisen raportoijan perustaminen, jonka tulee sijaita tasa-arvovaltuutetun toimistossa.

Merkittävä osa naisista altistuu myös vihapuheelle: Tasa-arvobarometrin (2017) mukaan naisista 15 prosenttia oli kokenut sukupuoleen perustuvaa vihapuhetta. Vähemmistöihin kuuluvien naisten kohdalla vastaava osuus oli yli neljäsosa. Lisäksi naiset kokevat sekä vihapuhetta että seksuaalista häirintää yli viisi kertaa todennäköisemmin kuin miehet. Naisjärjestöt vaativat, että sukupuoli lisätään viharikoksen määritelmään ja siitä tehdään viharikosrangaistuksen koventamisperuste.

Myös palkkaepätasa-arvoon on vihdoin puututtava tehokkaasti. Naisjärjestöt vaativat, että hallitus toteuttaa kunnianhimoisen perhevapaauudistuksen, purkaa palkkasalaisuudet ja tarkentaa palkkakartoituksia niin, että työnantajalla on velvollisuus verrata töiden samanarvoisuutta.

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokous vaatii, että hallituksen tasa-arvo-ohjelmasta tulee konkreettinen ja kattava. Naisjärjestöjen on oltava mukana ohjelman valmistelussa. Sukupuolten välinen tasa-arvo on koko yhteiskunnan etu, ja tasa-arvon aika on nyt!

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Eva Biaudet                     Satu Keiski-Toni

puheenjohtaja                varapuheenjohtaja

Lisätiedot:

Eva Biaudet, puheenjohtaja                      puh. 050 512 1846

Terhi Heinilä, pääsihteeri                           [email protected], puh. 040 530 5544

Anniina Vainio, järjestöpäällikkö              [email protected], puh. 050 388 8868

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.