Hyppää sisältöön

Järjestötyö antoi mahdollisuuden edistää omia intohimoja

Olen ollut tapahtuma-alan yrittäjä reilun 10-vuotta. Korona ajoi minut osa-aikaiseen palkkatyöhön, vaan enpä viime syksynä tiennyt, mille matkalle pääsin.

Toimin tapahtumakoordinaattorina Mothers in Business järjestössä. MiB on urasuuntautuneiden äitien verkosto ja meidän tehtävä on tukea äitejä uran ja perheen yhteensovittamisen haasteissa. Tarjoamme jäsenistölle mahtavan 4500 äidin verkoston, järjestämme paljon tapahtumia ja webinaareja, joiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ammattillisesta kehittymisestä arjen jaksamisen haasteisiin. Lisäksi otamme kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja olemme vahvasti mukana uudistamassa uutta perhevapaamallia.

MiBin arvot ovat lähellä sydäntäni. Olen urakeskeinen ja aina pitänyt työstäni. Toimin yrittäjänä Maikki Mediassa yhdessä ystäväni Tuuli-Elina Ruuskasen kanssa ja me koulutamme ja välitämme juontajia. Kierrän itsekin ympäri Suomen juontamassa erilaisia tilaisuuksia ja nyt Korona-aikana olemme aktivoituneet pitämään esiintymiskoulutuksia vahvistamaan esiintymistaitoja kameran välityksellä, kun suurin osa mm. asiakaspalavereista ja myyntityöstä hoidetaan etänä. Minulla on myös kaksi alle kouluikäistä lasta ja samaistun monen ruuhkavuosissa elevän perheen haasteisiin. Läsnäoleminen sekä työssä että perheen kanssa on aika ajoin rankkaa, mutta kun molempia rakastaa, niin se on myös palkitsevaa.

MIBin myötä pääsin yhdistämään intohimoni yrittämisen ja äitinä olemisen kanssa

MiBin myötä pääsin yhdistämään intohimoni yrittämisen ja äitinä olemisen kanssa. Aloitimme 12.5.2021 Wihuri säätiön avustuksen siivittämänä äideille suunnatun Yrittäjyyshautomon. Toimin Yrittäjyyshautomon projektipäällikkönä tulevan puolen vuoden ajan. Yrittäjyyshautomoon valikoitu 40 yrittämisestä innostunutta äitiä ja hankkeen aikana pääsemme yhdessä vahvistamaan heidän omaa osaamistaan, häivyttämään pelkoja yrittäjyyteen liittyen, verkostoitumaan samanhenkisten äitien kanssa ja mikä parasta, tarjoamaan erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja olla yrittäjä-äiti.

Yrittäjyyshautomo ei ole perinteinen aloittavan yrittäjän sparrauspaikka. Hankkeeseen oli mahdollista hakea mukaan ilman yritysideaa, tärkeintä on se, että yrittäjyys on itseä kiinnostava vaihtoehto. Monella perhevapaalla olevalla on aikaa miettiä uran suuntaa ja sitä, miten omaa aikaa haluaa käyttää ja priorisoida. Mukana on äitejä, jotka eivät ole ikinä ajatelleet ryhtyvänsä yrittäjäksi, mutta viime aikoina ajatus on alkanut kutkuttaa. On äitejä, joilla on vahva alansa osaaminen, mutta asiakashankinta ja taloudellinen puoli arveluttavat. On äitejä, joilla on pöytälaatikkoyritys mutta ei ole ollut aikaa tai osaamista edistää omaa yrittäjyyttä. On myös äiti, joka on aina tiennyt haluavansa yrittäjäksi, mutta sitten tuli elämä.

Yrittäjyyshautomon aikana kokoonnumme virtuaalisesti yhteensä 10 kertaa työpajojen ja webinaarien pariin. Alussa aiheina ovat oman osaamisen vahvistaminen, rohkeus ja pelot sekä hyvinvointi ja ruuhka-arjessa jaksaminen. Puolivälin jälkeen käymme käsiksi mm. asiakassuhteisiin ja verkostoihin sekä liiketoimintasuunnitelmaan. Työpajoissa ja webinaareissa meillä on mukana mahtavia oman alansa ammattilaisia, yrittäjä-äitejä, jotka jokainen omalla esimerkillään auttavat osallistujia hahmottamaan erilaisia mahdollisuuksia seurata omia unelmiaan.

Yrittäjyyshautomon lopuksi jokaiselle osallistujalle myönnetään Mothers in Entrepreneurship- digitaalinen osaamismerkki. Osaamismerkin saadakseen osallistujan tulee osallistua yrittäjyyshautomon tapaamisiin ja koostaa lyhyt raportti oivalluksista ja opeista, joita on ohjelman aikana saanut.

Projektin koordinaattorina en voisi olla innostuneempi siitä, että pääsen jakamaan reilun kymmenen vuoden yrittäjätaipaleen kokemuksia enkä onnellisempi siitä, että minulla on mahdollisuus kannustaa muita äitejä ryhtymään yrittäjäksi. Tämän järjestötyön kautta olen saanut mahdollisuuden myös kehittää omaa ammattitaitoani ja aloittaa ihan uudenlaisen työn yrittäjyyden parissa.

Olen aina ollut aktiivinen järjestötyössä ja tälläkin hetkellä istun Suomen Yrittäjänaisten sekä Tampereen Seudun Yrittäjänaisten hallituksessa. Järjestötyö on minulle väylä vaikuttaa edunvalvonnallisiin asioihin mutta ennen kaikkea se on väylä saada tukea ja ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka vievät minua eteenpäin omalla matkallani.

Kirjoittaja on Kati Vasell, yrittäjä ja osa-aikainen tapahtumakoodinaattori Mothers in Business järjestössä. Katilla on 5- ja 6-vuotiaat tytöt ja ura juontajana sekä esiintymiskouluttajana. Katin otteita aidosti elämästä voit seurata “Sanoinko sen ääneen” -blogista, jota hän pitää yhdessä ystävänsä Tuuli-Elinan kanssa.


Blogeissa esitetyt näkökulmat ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta Naisjärjestöjen Keskusliiton kantaa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.