Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén Naisjärjestöjen Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Nykyisen puheenjohtajan, kansanedustaja Eva Biaudet’n, toimikausi päättyy 31.12.2021.

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokous on valinnut 15.11.2021 uudeksi puheenjohtajakseen kaudelle 2022–2024 KTM, FM Saara-Sofia Sirénin. Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén asettui ehdolle Suomen Voimisteluliitto ry:n ehdokkaana. Liiton hallituksen nykyinen puheenjohtaja Eva Biaudet on toiminut tehtävässä sääntömääräisen enimmäisajan, kuusi vuotta.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Saara-Sofia Sirén on tunnettu ja aktiivinen tasa-arvotoimija. Hän toimii mm. tasa-arvoasiain neuvottelukunta Tanen ja eduskunnan tasa-arvoneuvoston jäsenenä. Tällä hetkellä Sirén toimii NYTKIS ry:n, Suomen YK-liiton ja Kokoomusnaisten puheenjohtajana. Sirén on aktiivinen järjestötoimija ja tuntee Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestökenttää hyvin.

”Tasa-arvo ottaa globaalisti takapakkia, yhteiskunnallinen keskustelu on polarisoitunut ja naisten ja vähemmistöjen oikeuksia heikentämään pyrkivä liikehdintä on voimistunut eri puolilla maailmaa. Suomessa tasa-arvotyötä on historian saatossa vaikuttavimmin tehty nimenomaan naisjärjestöjen välisellä yhteistyöllä. Tavoitteiden edistäminen edellyttää rohkeutta nostaa epäkohtia esiin ja kykyä esittää niille ratkaisuja. Puheenjohtajana haluan edistää vahvaa vaikuttamista ja näkyvyyttä liiton tavoitteiden edistämiseksi”, linjaa tammikuussa kautensa aloittava Sirén.

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksessa 15.11.2021 Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varmassa valittiin puheenjohtajan lisäksi neljä uutta hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin:
TkT Tuula Pohjola (jatkokaudelle)
OTK, varatuomari Katarina Murto
Sosionomi AMK Jaana Tiiri
FM Tiina-Emilia Kaunisto

Uusi hallitus aloittaa toimintansa 1.1.2022.

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund

Lisätiedot:

Pääsihteeri Terhi Heinilä, [email protected], 040 530 5544
Puheenjohtaja Eva Biaudet, [email protected], 31.12.2021 asti
Puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén, [email protected], 1.1.2022 eteenpäin

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry on vuonna 1911 perustettu sukupuolten tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö, johon kuuluu 71 jäsenjärjestöä ja yhteensä noin 400 000 jäsentä. Naisjärjestöjen Keskusliiton tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten oikeuksien edistäminen.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.