Hyppää sisältöön

Turvallisemman tilan periaatteet sosiaaliseen mediaan ja tapahtumiin

Naisjärjestöjen Keskusliiton sosiaalisen median kanavissa ja tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisemman tilan periaate tarkoittaa sitä, että pyrimme luomaan käytäntöjä, joiden avulla kaikki kokisivat olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Tiloissamme ei hyväksytä väkivaltaa, syrjintää tai loukkaavaa kieltä ja käytöstä.

Sosiaalinen media

Naisjärjestöjen Keskusliiton somekanavissa (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube) jaetaan tietoa sukupuolten tasa-arvosta. Osa somepostauksista liittyy vähemmistötaustaisiin naisiin, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin sekä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Haluamme käsitellä kaikkia aiheita kokijoita kunnioittavasti ja mietimme aina sanavalintojamme. Haluamme, että somekanavamme ovat mahdollisimman turvallinen tila. Pyrimme käyttämään selkeää kieltä, joka ei sulje ketään ulkopuolelle.

Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia

Kunnioitathan kaikkia keskusteluun osallistujia, kuuntelet muiden näkemyksiä etkä mene henkilökohtaisuuksiin. Älä oleta, vaan ole avoin toisten kokemuksille ja näkemyksille.

Väkivaltaa, rasismia ja syrjintää ei hyväksytä somekanavissamme

Naisiin kohdistuva väkivalta ja syrjintä sekä vähemmistötaustaisten ihmisten kokema rasismi ja muu syrjintä ovat todellisia ongelmia. Kannustamme keskustelemaan aiheista, mutta eri ihmisten kokeman syrjinnän tai väkivallan vertailu ja vähättely ei ole sallittua. 

Emme hyväksy ihmisoikeuksia loukkaavia tai minkään ihmisryhmän ihmisarvoa kyseenalaistavaa kommentointia. Emme myöskään hyväksy vihapuhetta, uhkauksia, pilkkaavia, seksistisiä, transfobisia, rasistisia tai väkivaltaan ja rikoksiin yllyttäviä viestejä. Poistamme sellaiset kommentit, jotka eivät noudata ohjeitamme. 

Somekanavissamme kunnioitetaan sukupuolen moninaisuutta

Toimimme kaikkien naisten ja tyttöjen puolesta. Jokainen ihminen määrittelee sukupuolensa itse, emmekä tee oletuksia muiden identiteetistä tai taustasta.  Keskustelemaan ovat tervetulleita kaikki, jotka noudattavat näitä ohjeita.

Jos jokin keskustelu on kuitenkin turvaton, toivomme että kerrot siitä meille yksityisviestillä. Otamme mielellään vastaan ajatuksia siitä, kuinka somestamme voidaan tehdä mahdollisimman turvallinen paikka kaikille.

Tapahtumat

Myös tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Jokainen on osaltaan vastuussa turvallisemman tilan luomisesta. Anna ihmisten olla omia itsejään. 

Jos otat valokuvia, varmista, että se sopii kaikille, jotka ovat tunnistettavissa kuvasta.

Jos sinulle huomautetaan käytöksestäsi, älä vähättele asiaa, vaan huomioi se jatkossa. Teemme kaikki joskus virheitä ja otamme niistä opiksi. Epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt voidaan poistaa moderaattorin toimesta.

Käänny rohkeasti tapahtuman järjestäjien puoleen, jos tarvitset apua tai kaipaat tukea ongelmatilanteisiin.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.