Hyppää sisältöön

Mikä on sinun tasa-arvotekosi?

Täysi salillinen oli paikalla kanssamme aamukahvilla ideoimassa tasa-arvotekoja, verkottumassa ja inspiroitumassa, kun lyhyellä varoajalla kutsuimme Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöväkeä kanssamme elokuiselle aamukahville. Olemme olleet hyvin iloisia siitä, että Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan yhteisessä 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa on yhteensä 38 kumppanitahoa ja hanke on kerännyt kiinnostusta laajasti yhteiskunnassa myös jäsenjärjestöjemme ulkopuolella. Mikä on sinun tekosi? Minkä tahon sinä voisit haastaa mukaan tasa-arvotekoja tekemään? #tasaarvo100

Kun Suomi vuonna 2017 täyttää 100 vuotta, on aika muistaa sitä kaikkea yhteiskunnallista menestystä, jota naiset ovat olleet rakentamassa näinä vuosina. Samalla on tärkeää muistaa, että tarvitsemme näitä tasa-arvoa eteenpäin ajavia tekoja jatkuvasti. Meidän on vaalittava ja turvattava niitä tasavertaisia järjestelmiä, joita olemme luoneet ja tartuttava rohkeasti vallitseviin epäkohtiin.

Meillä on ollut suuri ilo ja kunnia saada presidentti Tarja Halonen hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtajaksi. Toivomme, että tämä toimikunta omalla arvovallallaan myös sitouttaa yhteiskunnallisia tahoja tasa-arvon tekemiseen ja naisten oikeuksien parantamiseen. Samoin olemme ylpeitä, että yhteistyökumppanimme Helsingin kaupunki on vahvasti mukana tapahtumissa. Olemme saaneet sitoutumisen osallistumisesta tekojen tekemiseen mm. Puolustusvoimilta, joka on sitoutunut parantamaan naisten asemaa varusmiespalveluksessa Turun yliopiston tekemällä tutkimuksella ja sitä seuraavalla toimintaohjelmalla. Olemme tavanneet lukuisia eri tahoja ja miettineet tarvittavia tekoja.

On tärkeää saada koko Suomi mukaan. Myös yritykset ja media ovat lämpimästi tervetulleita tasa-arvotekojen tekemiseen! Kiitos, jos voitte tässä työssä auttaa. Ilmoita teot www.tasaarvo100.fi -sivuille.

Meitä naisjärjestöjä on suuresti huolettanut oikeusministeriön yllätyksellisesti esiin nostama teema: tasa-arvovaltuutetun tehtävän ja toimiston itsenäisen roolin mahdollinen lakkauttaminen ja yhdistäminen yhdenvertaisuusvaltuutetun kanssa. Otimme kesäkuun lausuntokierroksella jyrkän kielteisen kannan yhdistämiseen, samoin kuin useimmat lausuntokierrokselle osallistuneet. Tästä huolimatta valmistelua jatketaan ja perusteilla on työryhmä. Vaikutetaan yhdessä tämän keskeisen ja meille erittäin tärkeän tehtävän jatkumisen puolesta!

Varaathan kalenteriisi 17.11. järjestettävän Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokouksen ja Naiset globaalissa taloudessa -keskustelutilaisuuden sekä 16.12. 100 tasa-arvotekoa -starttitapahtuman.

Vaikuttavaa alkavaa syksyä toivottaen,

Terhi Heinilä, pääsihteeri

Naisjärjestöjen Keskusliitto

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.