Hyppää sisältöön

Naisjärjestöille saatava lisää resursseja

Vuosikokous lähestyy, ja ehdokkaat hallituksen vaaliin on jätettävä viimeistään 9.10. Toivon, että runsaasti innokkaita ilmoittautuu siten, että saamme taas järjestää kunnon vaalit marraskuussa. Tahdon käyttää tilaisuuden sanoa, että Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen työ on ollut antoisaa. Minulle se on antanut lukuisia hauskoja elämyksiä, yhdessä tekemisen kokemuksia sekä mielenkiintoisia keskusteluja tasa-arvon haasteista. Tärkein haaste on tietysti, miten meidän vaikuttavuutemme olisi yhtä merkittävä kuin jäsenyhdistystemme lukumäärä antaisi olettaa. Haluan joka kerta muistuttaa teitä siitä, että meitä on yhteensä yli 400 000. Meidän äänellämme tulee olla vaikutusta.

Kun vertaa tuloksia ja toimistomme voimavaroja, olemme mielestäni onnistuneet aika hyvin. Tänä päivänä meillä tulisi kuitenkin olla vielä paremmat mahdollisuudet viestittää toiminnastamme sekä tehdä vielä enemmän kansainvälistä yhteistyötä sisarjärjestöjemme kanssa. Pohjoismainen ja eurooppalainen yhteistyö on tärkeää sekä nostaaksemme oman osaamisemme ja ajankohtaisuutemme nostamiseksi että yhteisen naisliikkeen tukemiseksi koko Euroopassa, jossa tasa-arvo monessa maassa on menettänyt voimiaan.

Toimistomme kokoa pitäisi ehdottomasti pystyä kasvattamaan, ja meidän rahoituksemme ja varainhankintamme on siksi yksi keskeinen tehtävä seuraavalle hallituskaudelle. Itse olen pääsihteeri Terhi Heinilän avulla laatinut budjettialoitteen eduskunnassa ja kerännyt muun muassa naisverkostosta sille tukea. Ehdotamme, että naisjärjestöjen valtiontukea korotettaisiin siten, että Naisjärjestöjen Keskusliitto, Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry sekä Monika-Naiset liitto saisivat mahdollisuuksia vahvistaa tasa-arvotyötään. Nyt on siis aika lobata myös eduskuntaan päin ja muistuttaa päättäjiä siitä, että tasa-arvotyö on arvokas osa demokratiatyötä. Siihen on panostettava. Me naiset kannamme puolta taivaasta, ja on vain oikeudenmukaista, että saamme osallistua tasavertaisesti yhteiskunnan kaikille osa-alueille ilman syrjintää.

Eva Biaudet

Puheenjohtaja
Naisjärjestöjen Keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirjeen 6/2017 pääkirjoitus

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.