Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliiton Aleksandra-palkinto Kirsti Partaselle

Kirsti Partanen on tehnyt upean elämäntyön naisten liikunnan puolesta. Liikuntatieteen maisterin ja humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnot Jyväskylän yliopistosta sekä pitkä työura yrityskouluttajana ja yrittäjänä ovat antaneet hänen voimistelun parissa tekemälleen työlle ammattimaisen otteen.

Tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolustaminen miehisenä pidetyssä urheilumaailmassa on ollut Kirsti Partasen ohjenuora. Kansainvälisellä huipulla olevan suomalaisen naisvoimistelun edistäminen on hänelle tärkeää. Hän korostaa urheilun eettisiä arvoja sekä reilua peliä, tervettä kilpailuhenkeä ja oikeudenmukaisuutta, mikä niin ikään edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa.  Se, mikä on eettisesti oikein, on hyväksi sekä miehille että naisille.

Kirsti Partanen on ollut Suomen Voimisteluliitto Svolin puheenjohtaja vuodesta 2001 alkaen. Suomen Olympiakomitean jäsen hän oli vuosina 2004–2008. Lisäksi hän kuului Euroopan nuorten olympiafestivaalin päätoimikuntaan vuonna 2009. Kirsti Partanen on ollut Suomen Liikunta ja Urheilu SLU:n hallituksen jäsen vuodesta 2004 ja hallituksen varapuheenjohtaja vuodesta 2008. Hän on ollut Kansainvälisen voimisteluliitto FIG:n neuvoston jäsen vuodesta 2009.

Palkintona on Aila Salon suunnittelema hopeinen Aleksandra-rintakoru ja tuhannen euron rahasumma.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.