Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliiton Aleksandra-palkinto Sirkka-Liisa Anttilalle

Anttila on toiminut Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana enimmäisajan eli yhdeksän vuotta vuosina 2007 – 2015. Tänä aikana Sirkka-Liisa Anttilan johtamasta Naisjärjestöjen Keskusliitosta on muovautunut entistä aktiivisempi yhteiskunnallinen toimija ja yhä läheisempää yhteistyötä jäsentensä kanssa tekevä kattojärjestö.

Anttilan merkittäviä saavutuksia Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana on esimerkiksi laki eräiden naisjärjestöjen valtionavusta, joka tuli voimaan vuonna 2007. Vuonna 2011 Naisjärjestöjen Keskusliitto täytti 100 vuotta ja tätä tärkeää vuotta juhlistettiin naisten oikeuksien kehittymistä ja virstanpylväitä esiin nostaen. Tuolloin järjestettiin mm. 100-vuotisjuhlanäyttely yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa sekä pääjuhla Finlandia-talolla.

Sirkka-Liisa Anttila on merkittävästi edistänyt naisten ja naisjärjestöjen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa myös laajemmin. Anttila on toiminut kansanedustajana vuosina 1983 – 1996 ja yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 lähtien – pian yhtä kauan kuin pisimpään maassamme kansanedustajana toiminut nainen Miina Sillanpää. Tämän lisäksi Sirkka-Liisa Anttila on toiminut maa- ja metsätalousministerinä, Euroopan parlamentin jäsenenä sekä kolmesti eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä. Tänä aikana Anttila on korostanut myös politiikassa naisten yhteistyötä yli puoluerajojen, naisten osallistumista päätöksentekoon sekä naisten oikeutta työelämässä etenemiseen. Sirkka-Liisa Anttila on pitänyt esillä myös Suomen kansainvälisten velvoitteiden noudattamista esimerkiksi vaatimalla naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen nk. Istanbulin sopimuksen ratifiointia, mikä toteutuikin helmikuussa 2014.

Näiden tehtävien lisäksi Sirkka-Liisa Anttila on toiminut Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry:n ja Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana.

Naisjärjestöjen Keskusliiton ensimmäisen puheenjohtajan Aleksandra Gripenbergin mukaan nimettyyn palkintoon liittyy hopeinen rintakoru ja tuhannen euron rahasumma.

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää naisten asemaa, sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton, moniäänisesti yhteistyössä toimiva ja rohkeasti kantaa ottava. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 57 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Terhi Heinilä
p. 040 530 5544, [email protected]
www.naisjarjestot.fi
www.facebook.com/Naisjarjestojen Keskusliitto
Twitter: @naisjarjestot

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.