Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet 2019–2023: Naiset vapaiksi – tasa-arvo vaatii tekoja

Tasa-arvo on ottanut Suomessa takapakkia. Suomi on joulukuussa 2018 julkistetun Maailman talousfoorumin (WEF) tasa-arvoindeksin sijoituksissa pudonnut mitalisijoilta neljänneksi Islannin, Norjan ja Ruotsin taakse. Euroopan tasa-arvoinstituutti EIGE:n mukaan Suomi on yksi harvoista EU-maista, joissa taloudellisen ja yhteiskunnallisen vallan tasa-arvo on taantunut.

”On välttämätöntä, että naisten asema ja sukupuolten tasa-arvo ovat esillä näkyvästi tulevissa eduskuntavaaleissa ja niitä edeltävissä keskusteluissa. Me naisjärjestöt ja järjestöissämme toimivat 400 000 jäsentä vaadimme tasa-arvotekoja. Vaadimme päätöksiä ja asiantuntevaa keskustelua sukupuolten tasa-arvon edistämisestä Suomessa tulevan neljän vuoden aikana. Haluamme, että kaikilla äänestäjillä on riittävästi tietoa eri puolueiden tarjoamista vaihtoehdoista sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi”, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet painottaa.

Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet 2019–2023 Naiset vapaiksi – tasa-arvo vaatii tekoja

#naisjärjestöt #naisetvapaiksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Eva Biaudet, puheenjohtaja, puh. 050 5121846

Terhi Heinilä, pääsihteeri, [email protected], puh. 040 530 5544

Lisätietoja myös:
Anniina Vainio, järjestösihteeri, [email protected], puh. 050 388 8868
Maria Mailasalo, vaikuttamisen suunnittelija, [email protected], puh. 046 922 2201

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto on sukupuolten tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 59 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä. Keskusliitto toimii naisten aseman, sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistämiseksi yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.