Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliiton kevätkokouksen julkilausuma

Juuri pidetyt eduskuntavaalit ja jo pitkään jatkunut talouden taantuma ovat leimanneet viimeaikaisia keskusteluita. Uusi eduskunta aloittaa pian toimintansa ja hallitusneuvottelut ovat alkamassa.

On välttämätöntä, että tuleva hallitus sisällyttää sukupuolten tasa-arvon mukaan strategisiin hallitusohjelmatavoitteisiin, vuosittaisiin toimintasuunnitelmiin ja laatii erillisen kansallisen tasa-arvo-ohjelman. Sukupuolten välistä tasa-arvoa tulee tarkastella laaja-alaisesti valtavirtaistettuna koko valtionhallinnossa. Tasa-arvokysymyksiä ei voi jättää eriytetysti eri ministeriöiden vastuulle. Jatkuva tilanteen seuranta ja riittävät resurssit toimille on turvattava. Myös tasa-arvotyötä tekevien viranomaisten ja naisjärjestöjen resurssit on turvattava.

Puolueiden johtaminen ja viime hallituskauden keskeiset tehtävät ovat olleet paljolti miesten vastuulla. Naisjärjestöjen Keskusliitto korostaa, että naisten oikeuksien ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä ei tule unohtaa tai jättää huomiotta talouden taantumasta huolimatta. On tärkeää, että puolueet yli rajojen, niin naiset kuin miehetkin, tekevät yhteistyötä sukupuolten välisen tasa-arvoisen yhteiskunnan turvaamiseksi.

Julkisten palvelujen leikkaus on paljon esillä tulevan hallituksen toimissa. Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii, että mahdollisten julkisten palvelujen leikkausten ja samaan aikaan tehtävien talouden elvytystoimien sukupuolivaikutukset on arvioitava.

 

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 56 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä. Järjestö on perustettu vuonna 1911. Tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen.

 

Lisätietoja:

www.facebook.com/Naisjarjestojen Keskusliitto

Twitter: @naisjarjestot

 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.