Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Keskusliitto nimitti uudeksi kunniapuheenjohtajaksi ministeri Sirkka-Liisa Anttilan

Naisjärjestöjen Keskusliitto on nimittänyt uudeksi kunniapuheenjohtajaksi ministeri Sirkka-Liisa Anttilan. Nimitys tapahtui keskusliiton vuosikokouksessa 16.11.

Anttila on toiminut Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana yhdeksän vuoden ajan vuosina 2007 – 2015. Tänä aikana Sirkka-Liisa Anttilan johtamasta Naisjärjestöjen Keskusliitosta muovautui entistä aktiivisempi yhteiskunnallinen toimija ja yhä läheisempää yhteistyötä jäsentensä kanssa tekevä kattojärjestö.

Anttilan merkittäviä saavutuksia Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana on ollut esimerkiksi laki eräiden naisjärjestöjen valtionavusta, joka tuli voimaan vuonna 2007.

”Naisjärjestöjemme loistava yhteistyö on mahdollistanut suomalaisten naisten tasa-arvon edistämisen tuloksellisimmin politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueilla. Naiset ovat päämäärätietoisesti yhdessä yli puoluerajojen soluttautumalla poliittisten päättäjien kanssa yhteistyöhön edistäneet tasa-arvon, ihmisoikeuksien sekä työ- ja perhe-elämän parempaa yhteensovitusta samoin kuin samapalkkaisuutta. Työ on vielä kesken. Olen elänyt elämäni parhaimpia aikoja saadessani johtaa Naisjärjestöjen Keskusliittoa maksimin 9 vuotta. Päivääkään en vaihtaisi niistä pois. Lämmin kaunis kiitos teille jokaiselle yhteisistä vuosista ja tästä kunniapuheenjohtajuudesta. Seison kanssanne ja teen työtä näiden tärkeiden tavoitteiden puolesta”, sanoo Sirkka-Liisa Anttila.

Sirkka-Liisa Anttila on merkittävästi edistänyt naisten ja naisjärjestöjen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa myös laajemmin. Hän on toiminut kansanedustajana vuosina 1983 – 1996 ja yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 vuoteen 2019 saakka. Tämän lisäksi Sirkka-Liisa Anttila on toiminut maa- ja metsätalousministerinä, Euroopan parlamentin jäsenenä sekä kolmesti eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä. Anttila on korostanut myös politiikassa naisten yhteistyötä yli puoluerajojen, naisten osallistumista päätöksentekoon sekä naisten oikeutta työelämässä etenemiseen. Hän on pitänyt esillä myös Suomen kansainvälisten velvoitteiden noudattamista esimerkiksi vaatimalla naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen nk. Istanbulin sopimuksen ratifiointia. Sopimuksen ratifiointi toteutui helmikuussa 2014.

Näiden tehtävien lisäksi Sirkka-Liisa Anttila on toiminut Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry:n ja Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana.

Naisjärjestöjen Keskusliiton nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet kiittelee Anttilaa merkittävästä työstä ja naisten oikeuksien määrätietoisesta edistämisestä.

”Sirkka-Liisa on rohkeasti uskaltanut tarttua johtaviin tehtäviin ja viedä naisten oikeuksia ja tasa-arvoa määrätietoisesti eteenpäin. On ollut kunnia saada jatkaa hänen työtään Naisjärjestöjen Keskusliitossa ja on ollut suuri ilo saada tuntea hänen vahvan tukensa jatkuvan myös meidän työllemme Naisjärjestöjen Keskusliitossa ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi”, sanoo Biaudet.

Sirkka-Liisa Anttila nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi Naisjärjestöjen Keskusliiton pitkäaikaisen kunniapuheenjohtajan, ministeri Marjatta Väänäsen menehdyttyä lokakuussa. Keskusliitolla voi olla vain yksi kunniapuheenjohtaja kerrallaan.

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Eva Biaudet, puheenjohtaja

Terhi Heinilä, pääsihteeri

Lisätietoja: Terhi Heinilä, pääsihteeri, [email protected] puhelin 040 5305544

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.