Hyppää sisältöön

Sirkka-Liisa Anttila: Uhkaako eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi?

Enemmistö kansanedustajista ja eduskuntavaalien ehdokkaista on aina ollut ja on nytkin miehiä. Tilastokeskuksen mukaan tämän kevään vaalien ehdokkaista on miehiä 1412 (61 %) ja naisia 903 (39 %). Näissä vaaleissa naisten osuus onkin vajaan prosenttiyksikön vähemmän kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

”Uhkaako meitä eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi?” Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja ja ministeri Sirkka-Liisa Anttila kysyy.

Suomessa on parhaillaan liikkeellä hyvin miesvoittoinen protestiliike, jonka kannatuksen nousu on ollut melkoista. Anttila kuitenkin muistuttaa, että äänestäjien enemmistö on naisia. Hänen mukaan naisilla on ratkaisun avaimet näissä vaaleissa.

”Vetoan kaikkiin naisiin, äänestäkää naista ja vaikuttakaa siihen millaisen eduskunnan Suomi asenteiltaan ja arvoiltaan vaaleissa saa”, Anttila painottaa.

Jokaisella yhteiskunnan päätöksenteon tasolla pitäisi olla tasainen edustus molempia sukupuolia, niin naisia kuin miehiäkin. Naiset ovat edenneet Suomessa niin presidentin, pääministeri, eduskunnan puhemiehen kuin piispankin tehtäviin. Edelleen naisia on kuitenkin liian vähän talouselämän johtopaikoilla ja talouselämän päätöksenteossa.

Nyt meillä naisilla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä siihen millaista tasa-arvotyötä seuraavalla eduskuntakaudella tehdään. Naisjärjestöjen Keskusliiton tavoitteena on saada 100 naista eduskuntaan. Tämä tavoite toteutuu äänestämällä naisehdokkaita.

Lisätietoja: Sirkka-Liisa Anttilan eduskunta-avustaja Sanna-Helena Rantala, puh. 09 432 4044 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.