Hyppää sisältöön

Suomi tarvitsee meitä kaikkia työllisyystavoitteen saavuttamiseksi – nyt katseet kohti työnantajia!

OECD on antanut Suomelle huomautuksen maahan muuttaneiden naisten työllistämisestä vuonna 2018. Työllisyysasteen nostaminen edellyttää kaikkien mahdollisuutta työllistyä. Tarvitsemme monimuotoisuutta tukevaa johtamista, houkuttelevia työnantajia ja työelämän syrjimättömyyttä.

-On tärkeää kääntää katseet työntekijöiden taidoista ja osaamisesta työnantajien suuntaan, sanoo puheenjohtaja Bahar Mozaffari Monika-Naiset liitosta.

Suomi tarvitsee meitä kaikkia. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaisista naisista vain noin 56 prosenttia työllistyy. Kuitenkin meillä on valtava määrä osaamista, koska 43 prosenttia maahan muuttaneista naisista korkeakoulutettuja. Rekrytointiin tulee kiinnittää huomio niin, että se ei estä naisten työllistymistä ja myös tunnistaa monikielisten maahanmuuttajataustaisten naisten osaamisen. Tasa-arvoista rekrytointia voi edistää muun muassa anonyymillä rekrytoinnilla sekä vapaaehtoistyön arvostuksella. Naisjärjestöt omalta osaltaan haluaa edistää maahan muuttaneiden naisten pääsyä yhteiskuntaan.

– Naisen euro on 84 senttiä, mutta maahan muuttaneen naisen euro vain 62 senttiä. Tasa-arvo ei synny itsestään vaan sitä kohti pitää määrätietoisesti pyrkiä, sanoo Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet. 

Maahanmuuttajataustaisten naisten palkkatulot saattavat jäädä hyvin pieniksi heikon työllisyyden vuoksi. Maahanmuuttajanaisten työurat ovat lyhyempiä ja työllistyminen hitaampaa kuin maahanmuuttajamiehillä.  

MoniNaisesta työelämästä keskusteltiin keskiviikkona 4.3, kun Naisjärjestöjen Keskusliitto, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Monika-Naiset liitto yhteistyössä THL:n Moninaisesti parempi -hankkeen kanssa järjestivät yhdessä MoniNainen työelämä-tapahtuman Musiikkitalolla. Tapahtuma sai suuren suosion, koska Musiikkitalolle tiensä löysi yli 100 tasa-arvosta kiinnostunutta osallistujaa. 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.