Hyppää sisältöön

Takaa tasa-arvo – äänestä naista!

Juuri käynnistyneissä kuntavaaleissa naisehdokkaiden määrä on laskenut edellisiin kuntavaaleihin verrattuna. Naisten osuus on nyt vähentynyt ensimmäistä kertaa neljään vuosikymmeneen

Vuodesta 1968 lähtien kaikissa kuntavaaleissa naisten osuus on noussut. Tänä vuonna ehdokkaiden osuus on laskenut siten, että vuoden 2008 vaaleihin verrattuna naisia on nyt ehdolla 1,6 prosenttia vähemmän, eli vuoden 2012 vaaleissa ehdokkaista 38,8 prosenttia on naisia.

On tärkeää, että kunnalliseen päätöksentekoon osallistuvat sekä naiset että miehet, sillä esimerkiksi kuntapalvelut luovat perustan kaikkien hyvinvoinnille ja tasa-arvolle. Naisten työssäkäynnin kannalta erityisen olennaisia ovat muun muassa päivähoidon järjestäminen ja vanhuspalvelut. Kunta on myös useammin naisen kuin miehen työnantaja, sillä noin 80 prosenttia kuntatyöntekijöistä on naisia.

Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry ja Naisjärjestöjen Keskusliitto ry vetoavat suomalaisiin, että he äänestäisivät vaaleissa naisia. Pidetään tasa-arvosta yhdessä huolta!

Vaalipäivä 28.10.2012
Ennakkoäänestys 17.–23.10.2012 

Lisätietoja:

Sonja Tihveräinen, järjestösihteeri
Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

puh. 09 494 217
[email protected]

www.naisjarjestot.fi

Johanna Pakkanen, vs. pääsihteeri
Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry

puh. +358 50 469 6242
www.nytkis.org

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.