Hyppää sisältöön

Tehdään enemmän tehdään paremmin – urheilun tasa-arvoaiheinen webinaari

Tule mukaan kuulemaan urheilujärjestöjen johtoa ja näkemyksiä sukupuolten tasa-arvosta urheilussa ja liikunnassa.

Tehdään enemmän, tehdään paremmin! on keskustelutilaisuus sukupuolten tasa-arvosta urheilussa ja liikunnassa urheilujärjestöjen johdolle sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään webinaarina tiistaina 16.2.2021 klo 9:00-11:00.

Tilaisuuden järjestävät Naisjärjestöjen Keskusliitto ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke, Helsingin kaupunki ja Yle Urheilu. Tilaisuutta tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tilaisuudessa keskustellaan urheilujärjestöjen johdon sitoutumisesta sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja käsitellään koronan vaikutuksia naisten urheiluun Suomessa.

Tervetulleeksi toivottavat:

  • presidentti Tarja Halonen
  • tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko
  • tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist
  • puheenjohtaja Eva Biaudet, Naisjärjestöjen Keskusliitto
  • apulaispormestari Nasima Razmyar, Helsingin kaupunki
  • päällikkö Joose Palonen, Yle Urheilu            

Mukana keskustelemassa ovat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, apulaispormestari Nasima Razmyar, Helsingin kaupunki, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen, Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela, Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, Suomen Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula, European Non-Governmental Sports Organisation ENGSO:n kunniapuheenjohtaja Birgitta Kervinen, Euroopan olympiakomiteoiden EU-toimiston varajohtaja Heidi Pekkola, päällikkö Joose Palonen, Yle Urheilu sekä Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet ja pääsihteeri Terhi Heinilä. Keskustelua moderoi Yle Urheilun edustaja.

Yhteistyössä mukana opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea, Suomen Voimisteluliitto, Monaliiku, Työväen Urheiluliitto, LiikunNaiset, Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -hanke ja Johtaa kuin nainen -hanke.

Tapahtuman taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan sukupuolten tasa-arvon Piikkarit-pääpalkinto, joka myönnettiin Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilälle vuonna 2019. Webinaarin teemat pohjautuvat Heinilän Piikkarit-juhlan puheeseen.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Liity jäseneksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.