Hyppää sisältöön

Tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentaminen ei pysähdy koronaan -Naisvaltaiset alat kannattelevat Suomea poikkeusaikana

Suomi on ottamassa käyttöön valmiuslain. Viranomaiset ovat kertoneet, että koronavirus on vaarallinen ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville. Juuri ikääntyneitä ja sairaita hoitavat pääosin naiset: sosiaali- ja terveydenhoitoalalla työskentelevistä 86 prosenttia on naisia. He ansaitsevat paitsi kaiken kunnioituksen, myös parhaat mahdolliset olosuhteet tehdä työnsä hyvin. 

-Olemme hyvin ylpeitä siitä, miten naisvaltaiset alat kannattelevat yhteiskuntaamme näissä poikkeuksellisissa oloissa.  Jäsenistöömme kuuluvilla sairaanhoitajilla, varhaiskasvattajilla, kätilöillä ja monilla naisvaltaisilla aloilla kuten opettajilla ja palvelualan ammattilaisilla on suuri vastuu. Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa koko Suomi tukeutuu teihin. Tuetaan me kaikki omalta osaltamme tätä yhteiskunnalle hyvin arvokasta työtä, sanoo Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet

Naisjärjestöjen Keskusliitto muistuttaa, että sairaanhoitajat, varhaiskasvatuksen ammattilaiset, opettajat ja muut naisvaltaisten alojen osaajat tarvitsevat kunnioitusta myös kriisien ulkopuolella. Kestävien työolosuhteiden varmistaminen hoitoaloilla on parasta valmistautumista muihin mahdollisiin yhteiskunnallisiin mullistuksiin.

Tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentaminen ei pysähdy koronaan! Naisjärjestöjen Keskusliitto antaa tuen kaikille heille, jotka pitävät yhteiskunnan perusrakenteita pystyssä. 

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 63 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä 400 000 jäsentä. 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme noin 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Onko järjestösi kiinnostunut jäsenyydestä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.