Hyppää sisältöön

Naisjärjestöjen Suomi 2021 on naisjärjestöjen juhlavuosi

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää ensi vuonna 110 vuotta. Vietämme ja juhlimme pyöreitä vuosia monin eri tavoin. Juhlavuonna näytämme, miksi naisjärjestöjen työ on korvaamatonta.

Juhlavuoden kunniaksi liitto toteuttaa yhteistyössä 65 jäsenjärjestönsä kanssa vaikuttamishankkeen, jonka teemana on naisliikkeen ja naisjärjestöjen tekemä työ. Hankkeeseen osallistetaan Keskusliiton jäsenjärjestöt ja laajasti sidosryhmiä. Hankkeessa halutaan tuoda esille, miksi naisjärjestöjä ja naisjärjestöjen tekemää tasa-arvotyötä tarvitaan yhä!

Juhlavuonna nostetaan esille naisjärjestöjen tekemää tärkeää työtä, mutta myös naisten asemaan ja tasa-arvoon liittyviä sitkeitä ja ajankohtaisia tasa-arvo-ongelmia. Naisjärjestöt ovat Suomessa sitkeästi parantaneet naisen asemaa, ja tietä on raivattu holhouksen alaisuudesta pääministerin pestiin saakka.

Naisjärjestöt ovat paljon muutakin kuin tavoitteiden edistämistä ideasta valmiiksi laiksi. Ne ovat paikkoja tavallisten ihmisten kokoontumiselle ja perustuksia ihmisten väliselle jatkuvalle kanssakäymiselle. Ne tukevat kuntien työtä ja vahvistavat ihmisten sosiaalisia suhteita. Naisjärjestöt antavat lisäksi mahdollisuuden verkostoitua naiserityisissä kysymyksissä ja turvallisen tilan kasvaa ideanhautujasta päätöksentekijäksi.

Hankkeen suunnittelua ja toteutusta johtaa Naisjärjestöjen Suomi -toimikunta: Riikka Vacker, puheenjohtaja, jäsenet: Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, pääsihteeri Terhi Heinilä sekä Keskusliiton varapuheenjohtajat Larisa Arminen ja Satu Keiski-Toni.

Juhlavuosi on hyvä hetki antaa tunnustusta onnistuneelle työlle, juhlia yhteistyötä ja vahvistaa rivejä tulevaisuuden haasteita varten.

Naisjärjestöjen Keskusliiton päämääränä on edelleen sukupuolten tasa-arvoinen asema suomalaisessa yhteiskunnassa ja koko maailmassa. Juhlavuonna 2021 tuomme esiin tämän sitkeän työn, jotta järjestäytyneen naisten yhteistyön merkitys kirkastuu kaikille.

Seuraa tiedotteita ja osallistu juhlavuoteen! Naisjärjestöjen Suomi-hanke ja juhlavuosi näkyvät kuluvan syksyn 2020 ja ensi vuoden aikana monin tavoin erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Voit osallistua juhlavuoteen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa #naisjärjestöjensuomi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme!

Kuulet uusimmat uutisemme 10 kertaa vuodessa.

Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Lue kaikki uutiskirjeemme täältä.

Liity jäseneksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää sukupuolten tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa.

Liiton jäseniksi voivat liittyä valtakunnalliset ja muut rekisteröidyt yhdistykset.